perjantai 14. syyskuuta 2007

Stasi-Tiusanen

Pentti Tiusanen on mielenkiintoinen henkilö. Hän on kirurgian erikoislääkäri ja selkäänpuukottava Stasi-vakooja. Nykyisin hän hääräilee omiaan eduskunnassa Vasemmistoliiton kansanedustajana. Stasi-aikoina hänen sanoillaan oli ehkä joillekin tahoille jotakin merkitystä, mutta toisin on nyt. Tiusanen on puolueessaankin unohdettu jääräpää-mappiin.

Kymmenvuotinen ympäristövaloikunnan puheenjohtajuus on jäänyt viime vuonna takse ja mies on siirretty eläkkeelle varapuheenjohtajan toimettomaan tehtävään. Rehellisyyden nimissä koko lautakunta on toimettomuuden perikuva, yksi pullakahvi-kerho lisää kansanedustajien ajankuluksi. Ei sitten kerrota tästä hipeille, menettävät vielä yöunensa.

Tennilän suhteen Tiusasella tuntuu olevan enemmänkin tunteita pelissä. Ehkä Stasi-Tiusanen on antanut Esko-Juhanista myönteisen mainelausunnon erinäisille tahoille, aika velikulta. Suomen kansalta on aikamoinen luottamuksen osoitus, päästää opiskelutovereitaan Stasille arvioinut vakooja noinkin vaikutusvaltaiseen asemaan. Onneksi Stasi-Tiusanen on Vasemmistoliitossa, eikä missään vaikutusvaltaisessa puolueessa, eipähän saa mitään hyödyllistä tietoa käsiinsä. Stasi-Tiusanen on muutenkin jätetty vaikuttamisen ulkopuolelle, kun tarkastelee hänen omien nettisivujensa "teot"-luetteloa.

Sisälukutaidolla Suomen kansalainen huomaa helpotuksekseen, ettei vahinkoa ole päässyt tapahtumaan. Stasi-Tiusaselle jääkin aikaa puuhastella omia pikku askarteluprojektejaan työhuoneessaan ja tarttua pikkuasioihin henkilökohtaisesti. 12 vuotta kansanedustajana ja mies pitää saavutuksenaan jotain epäkäytännöllisen rataosuuden toimintaa, hohhoijaa. mitenköhän monta henkeä olisi kirurgian erikoislääkäri tuona aikana pelastanut? Mitenköhän monta kirurgian erikoislääkäriä taas on tarvittu kiskomaan Stasi-Tiusasen puukkoja pois selistä?

-Teemu Sikari

Ei kommentteja: